Efterårsudstilling 2019 i Horsens Sognegård

Søndag den 13. oktober var der fernisering på den traditionelle Efterårsstilling i Horsens Sognegård i Langholt.

Horsens-Hammer Hjemstavnsforening, Lokalhistorisk Arkiv  deltog med en miniudstilling, med fokus på Horsens/Langholts lokalhistorie.

Vores hovedtema i år var, med udgangspunkt i matrikelkort fra 1812 og 1870 over Langholt by, at vise matrikler, gårde og huse i Langholt og nærmeste omegn. Der var mulighed for besøgende at finde egen matrikel og se fra hvilken gård i Langholt, den oprindelig var udstykket. Adskillige søgte og fandt! Samtidig viste vi fotografier og malerier af en række af byens gårde og huse. Blandt andet kunne vi vise fotografier af både den første og anden brugforening.

Vores billedserie med 60 fotografier af bl. a. huse, forretninger og gårde kørte løbende.

Jørgen K. Albrechtsen, John Schødt og Poul Dahl fra foreningen havde rig lejlighed til at fortælle om hjemstavnsforeningens virke, som ud over arkivvirksomhed også omfatter formidling af den tidligere Horsens-Hammer Kommunes lokalhistorie, blandt andet gennem udgivelse af artikler og udstillinger.

Efterårsudstillingen fortsætter til og med lørdag. Du kan møde os hver eftermiddag fra 15 – 17. Onsdag til kl. 20. Lørdag den 19. oktober er vi i Sognegården fra kl. 10 – 12.

 

I weekenden den 28. og 29. oktober, begge dage mellem 14 og 17, har vi åbent hus i Arkivet på Liselund. Her vil vi blandt andet præsentere vores flagskib Horsens-Hammer Årbog 2019!

Du kan finde oplysninger om Hjemstavnsforeningen på www.h-hh.dk

Bestyrelsen
13. oktober 2019

Den senere Brugsforening på Vestvej blev i 1910 ejet af J.P. Albrechtsen, der havde købmands- og foderstofforretning. 

Hjørnet af Horsensvej/Vestvej. T.h. ses smedjen, t.v. ses købmand Johansens forretning. 1950erne.