Åbent Hus i Horsens-Hammer Lokalhistoriske Arkiv

Lørdag og søndag den 28. og 29. oktober var der Åbent Hus i Lokalhistorisk Arkiv. Det blev to gode dage i Arkivet. En stor del af Foreningens medlemmer kom for at deltage i den årligt tilbagevendende begivenhed i Arkivet i underetagen på Liselund. Der var kaffe på kanden, brownies, godt humør og masser af snak om både fortid og nutid. Minder om barndom og ungdom blev opfrisket.

Traditionen tro havde vi atter lavet en miniudstilling over indkomne arkivalier. Centralt i år var store donationer af Gartner-Karls malerier. De blev suppleret med en billedserie med godt 50 digitale fotografier. Specielt luftfoto fra Vodskov og skolebillederne blev ivrigt og højlydt debatteret. Der blev vist klip af en gammel film optaget i Vodskov og Hammer Bakke. Navne på lærere, gamle klassekammerater og skolekærester blev ”gravet” frem af hukommelsen. Herligt!

Vi fik både nye medlemmer og nyt arkivmateriale. Arkivalier som vi efterfølgende skal have gennemgået, registreret og anbragt i Arkivets righoldige samling.

Medlemmerne fik en trykfrisk ”Horsens-Hammer Årbog 2023” med mange lokalhistoriske artikler med sig hjem til behagelig efterårslæsning.

Bestyrelsen takker de mange fremmødte medlemmer for, at de trofast støtter foreningens arbejde med lokalhistorie og arkivvæsen!

Bestyrelsen for
Horsens-Hammer Lokalhistoriske Arkiv
Oktober 2023